Onze groepen zijn horizontaal ingedeeld, dit betekent dat kinderen van dezelfde leeftijd bij elkaar worden geplaatst. Iedere groep is aangepast op de leeftijd en ontwikkelingsbehoeften van de kinderen. Onze groepsruimtes zijn opgedeeld in zo veel mogelijk verschillende hoeken waarin van alles te zien, te beleven en te ontdekken is.

Dagelijks kijken en luisteren we naar je kind. Dit doen we onder andere door foto’s en observaties; welke worden uitgewerkt in de dagverslagen en boeken vol herinnering. Door echt te kijken, volgen we je kind in behoeften en interesses.

Je peuter krijgt letterlijk en figuurlijk de ruimte om de wereld te ontdekken.

Echte vriendschappen worden zichtbaar. Vanuit thema’s en projecten onderzoeken we samen de binnen-, buitenruimte en de omgeving.  We trekken er op uit; naar het bos, de bibliotheek, de kinderboerderij.

De peutergroep is in verschillende ruimten ingedeeld en die ruimten in veel verschillende hoeken. Er is onder andere een hoek waar de kinderen eten/drinken, kunnen puzzelen, spelletjes doen, boekjes lezen en met de trein en auto’s spelen. Daarnaast is er een bouwhoek, ontdekhoek en een huishoek vindt. Deze hoeken worden afgestemd op de belevingswereld van de kinderen. Daarnaast is er de bibliotheek waar kinderen diverse boeken kunnen ontdekken.

Binnen de omgeving worden vanuit de belevingswereld van de kinderen materialen gewisseld en inspirerende materialen aangeboden om opnieuw op onderzoek uit te kunnen gaan.

Wanneer je kind vier jaar wordt, is er een basis van zelfvertrouwen en sociale ervaring om de stap naar school te zetten.

    

       

Agenda

Social media

Villa De Buitenkans op social media:

   Facebook   YouTue